В Україні презентували дослідження структури харчування українців

16 жовтня 2019, 12:13 2723

У Всесвітній день здорового харчування компанія Danone спільно з Міністерством здоров«я України та Асоціацією дієтологів України презентувала результати національного дослідження актуальної структури харчування українців. Дане дослідження є безпрецедентним для України.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Компанія Danone віддана принципам здорового харчування і пропагує його по всьому світу. Щодо України, то три роки тому ми спільно розробили рекомендації щодо здорового харчування українців, започаткували платформу «ПроЗдоров'я» і цьогоріч провели дане дослідження», — зазначила генеральний директор компанії «Данон Україна» Наталі Алькер.

За словами президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця, проведене дослідження стало початком довготривалого вивчення питання, що не так в харчуванні українців. У дослідженні взяло участь 1250 респондентів з міст віком від 1 до 60 років.

«Сьогодні спостерігається надмірне споживання солі — 9,7 г/добу, що призводить до високого артеріального тиску. Також українці споживають вдвічі більше рекомендованої норми цукру — на рівні 46 г/добу при рекомендованих 24 г/добу. Відсутність збалансованого раціону харчування також призводить до недостатньої кількості кальцію, магнію, вітамінів А, С та Е», — відмічає Олег Швець.

За його словами, сьогодні люди почали меньше споживати свіжих продуктів, а більше перероблених. Так, підлітки споживають вдвічі меньше потрібної норми овочів — лише 150 г/добу, 74 г/добу фруктів, 185 мл/добу молочних продуктів.

Як відмітив представник одного з директоратів Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Микола Мороз, щоб виправити ситуацію, потрібно змінювати вподобання споживачів, а також на державному рівні відкоригувати продуктовий кошик.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua