Стала відома причина зменшення суми застави для власників Агромарс

20 червня 2018, 09:53 4440

Суд виніс ухвали про зменшення суми застави (як альтернативної міри покарання) власникам агрохолдингу «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») Марині Сігал і Євгенію Сігалу, а також директору філіалу компанії Івану Зозулі, адже врахував доводи, які були наведені в якості обґрунтування апеляційних скарг адвокатами ЮК EQUITY, що здійснювали захист інтересів власників та посадових осіб агрохолдингу.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua повідомив адвокат, партнер компанії EQUITY Тарас Пошиванюк.

«Так, наприклад, керівника однієї з філій ТОВ «Агромарс» намагаються притягнути до кримінальної відповідальності за дії, які були вчинені в 2011-2015 роках. При тому, що на керівну посаду він був призначений лише у 2012 році. Можливо, суд прийняв до уваги і доводи сторони захисту щодо неспівмірності доходів керівника філії з розміром застави. Проте, наразі повного тексту судового рішення ще немає. Тому ми можемо лише професійно передбачати, що ляже в обґрунтування ухвали суду», — коментує Тарас Пошиванюк.

Також у ЮК EQUITY відзначають, що притягнення до кримінальної відповідальності за порушення екологічної безпеки не має широкого розповсюдження в Україні. 

«Проте в нашій практиці це не перша кримінальна справа такого характеру. Звичайно, в більшості випадків правоохоронці розслідують факти щодо забруднення навколишнього середовища підприємствами важкої або машинобудівної промисловості, а не сільськогосподарськими підприємствами, як у випадку з агрохолдингом «Агромарс», — коментує Тарас Пошиванюк.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua