Думка: Будівництво нових зерносховищ у припортових зонах збільшить перевезення залізницею на 20%

29 листопада 2019, 16:13 1831

Будівництво додаткових сертифікованих зерносховищ загальним обсягом 13-18 млн т в припортових зонах дозволить збільшити перевезення зернових на 20%, оскільки допоможе вирішити питання сезонного фактору.

Про це повідомив директор з розвитку АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев у рамках ІІ Саудівсько-Українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму.

«Побудова пристанційних елеваторів та їх збільшення до 250 дозволить закрити питання. В цьому році «Укрзалізниця» вийшла на потужності завантаження 4 млн т в місяць. З листопада ми перейшли на нову модель перевезення і можемо дійти до перевезення 5 млн т в місяць», — зазначає Андрій Рязанцев.

За його словами, завдяки правильній моделі роботи 180 маршрутних станцій в цьому маркетинговому році «Укрзалізниця» перевезла зернових на 23% більше. Також було збільшено завантаженість вагонів до 12 тис. штук.

Андрій Рязанцев зазначив, що «Укрзалізниця» готова закуповувати електровози, якщо знайде вигідне фінансування.

«Щодо приватної тяги, то з моменту, коли Верховною Радою буде прийнято відповідний законопроєкт, системна робота з упровадження приватної тяги займе не менше трьох років», — зазначив Андрій Рязанцев.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua