Милованов: Запуск ринку землі створить фантастичні умови для інвестицій

28 листопада 2019, 12:53 1968

Рівень зростання ВВП України може становити 3,7%, а за оптимістичного прогнозу — 4,2%. Все залежить від надходження іноземних інвестицій.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов в рамках ІІ Саудівсько-Українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму.

«Рівень зростання залежить від того, який обсяг іноземних інвестицій надійде в Україну. Поки що маємо інвестиції на рівні $1,3 млрд. Їх збільшенню може сприяти відкриття ринку землі. Президент України запропонував провести всенародний референдум щодо можливості придбання землі іноземцями. Думаю, що вже через декілька місяців ми зможемо рухатися вперед у земельному питанні», — розповів Тимофій Милованов.

За його словами, окрім головного земельного закону, є ще 9 законів, які покликані регулювати земельні відносини: «Сподіваємося, що після їх прийняття будуть створені фантастичні умови для інвестицій в Україну».

Також Милованов зазначив, що в Україні буде проведена масштабна приватизація державних підприємств, а також уряд працює над тим, щоб позбутися бар'єрів у торгівлі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua