Конкуренція провокує зростання цін на молочну продукцію

11 вересня 2018, 09:04 3399

Ціна на молочну продукцію в Україні зростає і зростатиме надалі. Причиною цього є висока конкуренція серед молокопереробних підприємств.

Про це AgroPortal.ua розповів директор із закупівлі сировини ТМ «Галичина» Ігор Любарський.

Експерт наголосив, що очікуються зміни на ціну сировини, більше того, ці зміни відбуваються уже сьогодні.

«Ціна змінюється, але це більше характеризується не ринковими змінами, а тим, що молокопереробні підприємства вирішили поконкурувати одне з одним. Мова йде саме про фермерські господарства, бо у них якість молока краща, тому і дорожче. Люди готові платити за якість, тому і виникає конкуренція. Вартість сировини справді не відповідає реалізаційним цінам. Зараз молокопереробні підприємства працюватимуть собі в мінус», — пояснює Ігор Любарський.

За його словами, обсяг переробки молочної продукції ТМ «Галичина» не залежить від сезонності, оскільки відбувається співпраця саме із фермерами, які не прив’язані до сезонності. Однак ціни на вироблену продукцію зростають відповідно до зростання цін на сировину. Це проблема також і для самих фермерів, адже уся технічна складова їх підприємств прив’язана до курсу долара. Вони вимушені переглядати ціни на сировину. Інфляційні процеси — один із найбільших чинників підвищення ціни на сировину.

«Ми плануємо підіймати ціни на продукцію ТМ «Галичина» в зв’язку з тим, що сировина зростає в ціні. Ситуація з подорожчанням сировини відобразиться на готовій продукції. За останній місяць ми двічі підіймали ціну на сировину», — підсумував Ігор Любарський. 


Олена Гуцул, AgroPortal.ua