Озвучений «рецепт» рекордного врожаю озимої пшениці — 16,52 т/га

28 лютого 2017, 11:33 3960

Основними факторами, які дозволили фермеру з Великої Британії Роду Сміту поставити рекорд урожайності озимої пшениці, стали довгий період вегетації і низька захворюваність на полі.

Про це він розповів в рамках Зимового зернового конгресу, який проходить сьогодні в Києві.

За його словами, попередні сезони завжди були в зоні ризику через фактори, на врожайність впливала посуха чи перезволоження, хвороби, висока температури або нестача сонячного світла.

«Втім цього сезону з погодою нам пощастило. Крім того, вся наша ферма і команда агрономів старанно працювала, щоб отримати максимум від наших ґрунтів (важкої глини). Зокрема, ми широко використовувати треки, розпушувачі, використовували солому і додавали 500 тонн гною в рік для підтримання продуктивної структури і стану грунту», — говорить він.

«N. B.!» Як встановити світовий рекорд із врожайності озимої пшениці?

Сортом пшениці, як уточнив фермер, було обране насіння «Діккенс» через високий потенціал врожайності, особливо в північних регіонах. Попередником були бобові.

«Норма висіву становила 185 кг/га з метою дати 330 насінин/кв.м, в результаті ми мали вихід — 16,52 т/га при 15% вологості і наша врожайність стала рекордною», — додав Род Сміт.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua