ФАО допоможе Мінагропроду написати стратегію адаптації до зміни клімату

20 березня 2017, 12:43 4707

Для України як великого аграрного виробника питання пристосування сільського господарства до змін клімату та природніх умов виробництва є одним з важливих напрямків формування аграрної політики.

Про це в рамках круглого столу «Змінюється клімат — змінюється сільське господарство: орієнтація на Цілі Сталого Розвитку ООН» розповіла заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. 

За її словами, в стратегії роботи Мінагропроду це закладено в рамках пріоритетного напрямку «Зрошення», який насправді охоплює більш широке коло питань, пов'язане з формуванням нових підходів до аспектів охорони навколишнього середовища в аграрному та переробному секторах.

«Наша команда вважає за потрібне в своїй роботі орієнтуватись на 17 цілей сталого розвитку ООН і відповідним чином реагувати на нові виклики», — зазначила Ольга Трофімцева. 

Зі свого боку, міжнародний консультант ФАО ООН Михайло Малков звернув увагу, що зміна клімату є загрозою для глобальної продовольчої безпеки, сталого розвитку та досягнення мети подолання бідності. Тому адаптація сільського господарства до змін клімату, пом'якшення його наслідків і скорочення викидів парникових газів є одним з пріоритетних завдань організації як на глобальному, так і національному рівнях.

«На прохання Мінагропроду ФАО надасть технічну допомогу в написанні сільськогосподарської частини Національної стратегії з адаптації до зміни клімату. В рамках вже діючих проектів ФАО сприяє впровадженню нових технологій, спрямованих на зменшення емісій і на експертному рівні бере участь в проектах з розвитку систем зрошення і дренажу», — розповів він.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua