Експерт: Ринок ЗЗР зростає, незважаючи ні на що

14 жовтня 2016, 15:02 3387

Ринок засобів захисту рослин в Україні зростає, незважаючи ні на що: девальвацію, економічну кризу, низькі ціни на сільгосппродукцію.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю AgroPortal.ua висловив керівник підрозділу Crop Science компанії Bayer в країнах Північного Причорномор'я Володимир Домалюк.

За його словами, фермери розуміють, що існує необхідність в інтенсифікації виробництва. Звичайно, ринок не виросте вдвічі, це відбуватиметься поступово, але поки в світі буде попит на агропродукцію, він розвиватиметься.

«Перші 3 квартали цього року компанія Bayer завершила дуже добре. Загалом, в Україні зараз картина краща, ніж в минулому році», — уточнив Володимир Домалюк.

«N. B.!» Володимир Домалюк: Глобалізація в сільському господарстві неминуча

Із насінням ситуація складніша, тому що постійно змінюється структура сівби.

«Наприклад, у цьому році всі ми бачили, що посівні площі під ріпаком скоротилися, тому що в минулому році він погано перезимував. Паралельно збільшилися посівні площі соняшнику. Моя особиста думка, що в принципі щодо соняшнику ми досягли максимуму», — зазначає експерт.

Також, говорячи про насіння, завжди потрібно враховувати фактор ціни: якщо зросла ціна на ріпак, це означає, що всі будуть сіяти ріпак, зросла на соняшник — все сіятимуть соняшник, пояснив Володимир Домалюк.


Для довідки: Володимир Домалюк призначений керівником підрозділу Crop Science в країнах Північного Причорномор'я більше трьох місяців тому. До цього працював в компанії Syngenta в Казахстані.