Agro Challenge визначить переможців конкурсу інноваційних проектів

13 жовтня 2016, 15:00 2171

Сьогодні, 13 жовтня, в рамках V Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2016 буде визначено переможців першого раунду Всеукраїнського конкурсу інноваційних проектів AgroChallenge.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua, який знаходиться на заході.

Як уточнив засновник і ідеолог фундації AgroChallenge Ігор Лисицький, завдання конкурсу полягає в популяризації технологічних стартапів, комерціалізації наукових розробок для агросектору, залученні інвесторів до фінансування перспективних рішень.

«Щоб зрозуміти, наскільки ідея сильна і потрібна, проекти проходять багаторівневу оцінку: експертами виступають лідери агробізнесу. До процесу залучено грантову комісію, яка вже за підсумком експертної оцінки приймає фінальне рішення про участь команди проекту в бізнес-акселераторі. Якщо оцінка позитивна, стартап має шанс на отримання гранту на роботу в акселераторі з метою подальшого розвитку та доопрацювання ідеї», — розповів він.

На думку директора агробізнесу «Кернел» Євгена Осипова, який виступив в якості одного з експертів, шлях інновацій — єдино правильний в умовах динамічного розвитку агробізнесу.

«Високі технології відіграють у цьому одну з ключових ролей, а для їх розвитку важливий, в першу чергу, інтелектуальний потенціал української молоді. Ми раді можливості брати участь у проведенні конкурсу інноваційних проектів AgroChallenge. За допомогою таких проектів для студентів, випускників ВНЗ, молодих фахівців ми створюємо підприємницьке конкурентне середовище і розвиваємо інноваційні стартапи в агробізнесі», — зазначив він.


Для довідки: бізнес-акселератор AgroChallenge почав роботу в червні 2016 року. Перший етап відбору проектів на конкурс тривав до вересня. На конкурс було подано 69 заявок з усієї України.