Ранкова кава // Чага, морінга і чуфа — кулінарні тренди цього сезону

20 серпня 2018, 06:44 2619

Гастрономічні тренди з'являються раптово: варто лише звикнути до одних продуктів харчування, як тут же з'являються нові. І якщо ви стежите за модними кулінарними течіями і відчуваєте пристрасть до суперфудів, ви обов'язково повинні орієнтуватися на ці новинки.

Чага

Чорний березовий гриб все впевненіше займає лідируючі позиції. Чага допомагає при розладах шлунково-кишкового тракту і хронічних хворобах шлунка, а також є протипухлинним засобом. Березовий гриб заливають теплою водою і дають настоятися протягом двох днів у темному місці. Потім настій чаги випивають кожен раз перед прийомом їжі.

 

Горіхова олія

Оливкова олія поступилася своїм місцем олії волоського горіха. Вона так само корисна, як і інші рослинні олії, має приємний горіховий присмак і використовується також у косметичних цілях — маски для волосся і шкіри. Горіхова олія прекрасно підходить для хворого шлунка, а також очищає нирки.

 

Морінга

Морінга — ще один цілющий порошок з листя вічнозеленого тропічного дерева, в якому зосереджена широка лінійка вітамінів і антиоксидантів. У порошку морінги багато калію, вітаміну А, заліза, магнію, кальцію і вітаміну С. Морінга підвищить імунітет, поліпшить травлення, знизить рівень холестерину і зменшить запалення.

 

Ягоди макі

Ці винні ягоди ростуть в Чилі і є джерелом антиоксидантів. Ягоди макі відмінно чистять організм від токсинів і шлаків, володіють протизапальними властивостями, допомагають налагодити роботу серцево-судинної системи і знижують ризик появи і прогресії хвороб Паркінсона, Альцгеймера, діабету і раку.

 

Кавунове насіння

Виявляється, кавунове насіння не просто можна їсти, а й ще корисно! Підсушене або підсмажене, воно дещо жорстке на смак, але варто хоча б спробувати, щоб збагатити організм амінокислотами, жирами, вітамінами групи В і мінералами. При вагітності кавунове насіння їсти не рекомендують.

 

Чуфа

Ця назва земляного мигдалю, який представляє собою бульби рослини і має приємний горіховий смак, а також корисний вітамінний склад. У чуфі міститься багато харчових волокон, білка, калію і пребіотиків. Вживання чуфи корисно для поліпшення метаболізму і будівництва м'язів.

 

Кассава

Кассава — це тропічний коренеплід, що багатий на резистентний крохмаль і в цілому представляє корисну добавку. У сирому вигляді кассава отруйна, тому ягоди варять, запікають, висушують і роблять борошно. Його потім і використовують у випічці. Кассава покращує травлення, знижує рівень цукру і холестерину в крові, знижує апетит.

 


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua