Японці перевірять систему держконтролю за курятиною в Україні

17 липня 2018, 12:15 4433

Делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії розпочала роботу в Україні 16 липня 2018 р. з аудитом системи державного контролю при експорті м’яса птиці та продуктів з нього.  

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

Під час зустрічі з делегацією голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа відзначив прогрес, якого вдалося досягти Україні та Японії за останні роки співпраці і висловив сподівання на її розширення в майбутньому. Японських колег ознайомили із функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби та її територіальних органів, системою державних лабораторій та лікарень ветеринарної медицини.

Особливу увагу при обговоренні було приділено реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції.

Планується, що делегація Японії відвідає Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост, кілька подвірних господарств та інші об’єкти птахівничої галузі. 

Делегація Японії працюватиме в Україні до 23 липня 2018 року.