Українська яєчна продукція поїде до ПАР

10 березня 2023, 09:19 1578

Держпродспоживслужба України та Департамент сільського господарства зі здоров’я тварин Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Південно-Африканської Республіки погодили форму ветеринарного сертифіката здоров’я на експорт перероблених яєчних продуктів з України до ПАР.

Про це говориться у повідомленні Держпродспоживслужби.

«Це дає змогу українським виробникам експортувати з України до Південно-Африканської Республіки перероблені яєчні продукти», — підкреслили у відомстві. 

Зазначену форму ветеринарного сертифіката здоров’я опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» в рубриці «Сертифікати на експорт з України».

Також у Держпродспоживслужбі уточнили, що зараз погоджено форми двосторонніх міжнародних сертифікатів між компетентними органами України і країн Європейського Союзу, Азербайджану, Гонконгу, Катару, Республіки Корея, Марокко, Молдови, ОАЕ, Північної Македонії, ПАР, КСА, Сербії, Сінгапуру, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Чорногорії, що дає право експортувати зазначений товар до цих країн.