Єгипет замінить українським молочникам півринку Росії

24 вересня 2016, 09:43 6460

Якщо Україні вдасться зайти на єгипетський ринок молокопродуктів сильно та надовго, то він потенційно може замінити нам приблизно 45-50% від ринку Росії.

Про це з посиланням на прес-службу Ради з питань продовольства (Ukrainian Food Export Board, UFEB) повідомляє UBR.

«Потенційно можемо говорити про ринок Єгипту. В першу чергу тут цікаві білі м'які сири, а також сири, які зберігаються в розсолі, саме вони дуже добре споживаються на арабському ринку. У цій країні є культура споживання молочної продукції, але найважливіше, Єгипет є трейдером цієї продукції», — вважають в UFEB.

Також наголошується, що Єгипет та Алжир — це дві країни, які закуповують щорічно молочних продуктів на суму понад $1,5 млн у вигляді сухого молока, масла, казеїнатів і т.д.

«Частину продукції вони споживають всередині країни, а більшу — поставляють в інші африканські країни: Судан, Сомалі, Ефіопія, Нігерія», — уточнив голова ради Богдан Шаповал.


Для довідки: Росія закрила свої ринки для української продукції, як наслідок українські молочники переживають складні часи. Показовим є приклад українських сироварів: у 2005 р. Україна експортувала 116 тис. т твердих сирів, а в 2015 р. — всього 10 тис. т.