Названо регіон України, в якому зафіксовано найбільше випадків АЧС

29 вересня 2022, 09:21 2078

Фахівцями Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з початку 2022 р. в Україні зареєстровано 7 випадків АЧС (3 — домашні, 2 — дикі, 2 — інфіковані об’єкти).

Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, три випадки інфікування зафіксовано в Сумській області та по одному випадку в Київській, Чернігівській, Житомирській та Кіровоградській областях.

«Попри складнощі воєнного часу, в кожному разі підтвердження АЧС проводилися заходи відповідно до діючої сьогодні в Україні Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, серед яких — карантинні обмеження в неблагополучних пунктах, вилучення та знищення всіх сприйнятливих тварин та сировини від них в осередках інфекції, зонування, контроль недопущення переміщення підконтрольних вантажів з неблагополучних територій, карантинні пости, заходи в зонах захисту та нагляду, дезінфекція та дератизація, моніторинг у дикій фауні та серед домашніх свиней тощо», — уточнюють у відомстві.

У ДПСС підкреслили, що африканська чума свиней є невиліковною хворобою диких та домашніх свиней з високим відсотком летальності, тому єдиним способом убезпечитись від неї є повний контроль за її появою та розповсюдженням.