KSG Agro побудує новий комплекс з відгодівлі свиноматок

09 червня 2017, 08:00 2157

KSG Agro буде продовжувати модернізацію свинокомплексу, зокрема, планує будувати новий комплекс з утримання і відгодівлі свиноматок.

Про це в інтерв'ю Agravery розповів голова ради директорів компанії KSG Agro Сергій Касьянов.

«Всього освоїмо 12 млн грн інвестицій в поточному році (зараз в компанії налічується близько 60 тис. cвиней одночасного утримання та близько 4500-4600 свиноматок)», — уточнив він.

За словами Сергія Касьянова, зараз ринок пішов вгору, ціна на свинину зросла на 25%, це не аналогічно зростанню курсу долара, але дозволяє окремим господарствам отримати стійкий прибуток.

«Можу сказати одне: дешевшати продукція не буде, останніми роками пропозиція слабка. 60-70% підприємців, які тримали до 100 голів, пішли. Ті господарства, які залишилися, досить великі. Але виробництво свинини зменшилося на 10-15%, за моїми оцінками, і ті надходження, які були від приватних, зменшилися більш ніж удвічі. У нас замовлень в 2 рази більше, ніж ми можемо виробити продукції, навіть почали поставляти по передоплаті. Я думаю, що така ж ситуація і на інших підприємствах», — розповів він.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі.

Основною діяльністю KSG Agro є обробка землі, виробництво сільськогосподарських культур та тваринництво.  Комплексний підхід, фокусування на інтенсивному розвитку бізнесу, нові технології та інновації забезпечують високу рентабельність виробництва, створюють умови, за яких протягом ряду років підприємства групи отримують високі врожаї. У вересні 2014 р KSG Agro презентував нову стратегію розвитку. В її основі — пріоритетний розвиток галузі свинарства, переробки, борошномельного виробництва та виробництва біопалива.