Ірландія зацікавилась українською курятиною

23 серпня 2017, 09:09 3961

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби з питань безпечної харчових продуктів та захисту споживачів Борис Кобаль 22 серпня обговорив із представниками делегації Ірландії питання поставок до цієї країни української птиці та продукції птахівництва.

Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, представник українського офісу агентства з питань просування експорту та надання технічної експертизи Том Калаген зазначив, що понад 50% імпорту Ірландії складає м’ясо птиці та наголосив, що його держава зацікавлена в експорті даного виду продукції з України в охолодженому вигляді.

У свою у Держпродспоживслужбі заявили, що готові обговорювати всі питання щодо експорту українських товарів, особливо до держав Європейського Союзу.

Окремо Кобаль відзначив, що Україна має досвід експорту продуктів птахівництва на територію ЄС, а Держпродспоживслужбі необхідна дорожня карта кроків з відкриття ринку Ірландії для українського м’яса птиці та продуктів птахівництва. Такі спільні кроки сторони домовилися виробити під час комунікації в найближчій перспективі.

Також було обговорено питання імпорту до України ірландської генетичної продукції, зокрема великої рогатої худоби, овець, свиней.
Сторони домовилися про обмін досвідом роботи щодо ідентифікації та прослідкованості у тваринництві, підготовки пропозицій до наступної зустрічі щодо перспективних та економічно вигідних напрямків співпраці.