Фермер: Безприв'язне утримання збільшило надої на третину

28 жовтня 2019, 14:01 2176

Сімейне фермерське господарство «Щербич» (Вінницька область) запустило нову молочнотоварну ферму на 432 голови великої рогатої худоби безприв'язного утримання.

Про це повідомляє AgroTimes з посиланням на журнал The Ukrainian Farmer.

Молочна ферма укомплектована обладнанням GEA: доїльним залом типу «паралель» марки Global 90i, яка розрахована на одночасне доїння 20 корів.

Господарство на сьогодні утримує 340 голів ВРХ, із яких 140 — дійні корови. Та, за словами голови господарства Івана Щербича, до кінця цього року «Щербич» збирається наростити поголів'я. Основна порода — чорно-ряба, яку поліпшують голштином.

Раніше у господарстві було прив'язне утримання, корови доїлися на молокопровід. До нового виду утримання й доїльної зали тварини звикли за три дні, зауважив голова «Щербича».

«Інвестиції у нову ферму нам почали швидко повертатися, — запевнив він. — Адже коли доїли на молокопровід і було прив'язне утримання, отримували в середньому 15-16 л молока на корову. Відтоді як запустили нову ферму, хоч і пройшло небагато часу, однак нам вдалося досягнути 21 л надоїв на корову. Відчутно зменшилася кількість маститів, поліпшилася якість молока. Тепер виробляємо молоко класу екстра, молокозавод відразу підняв ціну на 10%».