Ферма на Львівщині планує потроїти поголів'я і переробляти молоко

27 грудня 2022, 13:53 4408

ТзОВ «Бабусин Збанок» Самбірського району планує значно збільшити поголів’я корів та розпочати переробку молока.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА у Facebook.

Зазначається, що за півтора року виробничої діяльності у галузі молочного скотарства господарство досягло певних позитивних результатів, зокрема поголів’я ВРХ наростили з нуля до 96 голів, з них 29 корів. Середня продуктивність корів-первісток по стаду складає близько 7500 кг молока, оскільки первістки походять від високопродуктивних корів. Кормову базу господарство забезпечує на основі вирощування кормових культур на площі 96 га сільгоспугідь та закупівлі кормів  зернової групи.

«Виробництво у тваринництві розпочали у 2021 році, придбавши у племінних господарствах області 29 голів племінних нетелей української чорно-рябої молочної породи. І вже у поточному році сформували маточне стадо корів, за утримання яких отримали дотацію в сумі 72,5 тис. грн за програмою підтримки з обласного бюджету. Оскільки у поточному році запланували закупівлю другої партії нетелей, отримані дотаційні кошти стали часткою у сумі придбання 35 голів племінних нетелей для поповнення маточного стада», — коментує керівник господарства Василь Ханас.

В найближчій перспективі господарство планує розвинути потужності виробництва з поголів’ям до 300 корів дійного стада та виробляти щоденно 6-8 т молока.

У 2022 році господарство розпочало проєкт будівництва модульного цеху з переробки 10 т молока на добу та виробництва сиру власної торгової марки.

За інформацією департаменту, поточного року за комплексною програмою  підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області фінансову підтримку в сумі 7,5 млн грн отримали 109 суб’єктів господарювання галузі скотарства у вигляді дотації за утримання 3000 корів усіх напрямів продуктивності.