Біржові індекси молочних продуктів завершили рік зниженням

24 грудня 2022, 09:15 2046

Біржові індекси на основні молочні продукти під час останніх у цьому році торгів Global Dairy Trade (GDT) 20 грудня продемонстрували зниження.

Про це повідомив у Telegram партнер проєктів «Інфагро» Максим Фастєєв.

«Всі ключові товари (у т.ч. сир) — вниз, індекс біржі завершив календарний рік зниженням майже на 4%, що стало досить неочікуваним результатом відповідно до попередніх котирувань на локальній біржі, але з урахуванням глобальних факторів, особливих емоцій цей рух не викликав», — зазначає експерт.

Найбільше зниження відбулось щодо сухого молока, що свідчить про глобальний слабкий попит як на аукціоні, так і загалом у світі.

«Середні ціни і СНМ, і СЗМ опустились до найнижчих позначок за 2 роки — останній раз менше були 15 грудня 2020 року», — додав він.

При цьому Китай значно скоротив імпорт СНМ з Нової Зеландії — обсяги просто мізерні для останніх місяців, це і пояснює низькі ціни новозеландського товару, додав експерт.

«Європа вже на канікулах, головне питання, чи зможе поточна стагнація попиту зламатись у січні. Можливо, якась активізація після свят, а також сподівання на пожвавлення Китаю перед їхнім святковим періодом? Подивимось. Але навряд чи наступна сесія GDT 3 січня допоможе з відповідями», — прогнозує Максим Фастєєв.