Тваринникам за будівництво ферм компенсують 220 млн грн

17 липня 2018, 16:29 3935

Тваринникам буде направлено 220,1 млн грн в рамках держпрограми часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів.

 Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, відповідне рішення було прийняте 12 липня на засіданні комісії Мінагропроду для надання державної підтримки галузі тваринництва.

«Зокрема, буде частково відшкодовано вартість будівництва 4-х об'єктів свинарства, 2 — птахівництва, 2 — ВРХ. Об'єкти розташовані у Вінницькій, Волинській, Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській та Хмельницькій областях», — говориться у повідомленні.

Загалом, станом на 5 липня 2018 р, комісії було надано 9 пакетів документів, у ході розгляду яких одну заявку було відхилено та направлено заявнику на доопрацювання. За результатами засідання комісії буде підготовлено відповідний наказ Мінагропроду щодо нарахування 220,1 млн грн за 8 тваринницьких об'єктів.


Для довідки: станом на липень Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснило нарахування дотацій фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 6,7 млн грн. Зазначені кошти спрямовано до підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК для виплати громадянам — утримувачам телят. Дотацію нараховано 3 573 фізичним особам за утримання 6 064 телят.

Також, в рамках програми із надання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного, молочно-м«ясного та м«ясного напряму продуктивності сільгосппідприємствам перераховано 259 млн грн.