Южаніна: З бюджету незаконно відшкодували ПДВ на 7 млрд грн

07 липня 2016, 09:27 2413

Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляє про незаконне відшкодування ПДВ з бюджету на 7 млрд грн.

Про це вона сказала під час засідання уряду, повідомляє «Укрінформ».

«Я хочу звернути увагу, що більше двох місяців з бюджету відшкодовуються величезні суми, на мій погляд незаконно відшкодовуються. Я намагаюся отримати відповідь від органу (Державна фіскальна служба — Ред.), який повинен виконувати завдання профільного комітету щодо надання інформації. Згідно з тією інформацією, доступ до якої я маю, на мій погляд незаконно відшкодовано з бюджету понад 7 млрд грн», — сказала Южаніна.

Вона також зазначила, що голова ГФС Роман Насіров повинен відзвітувати на засіданні уряду «про те, яким чином відбувається відшкодування ПДВ великим зернотрейдерам, які нульову ставку отримали з 1 січня поточного року, а зараз ПДВ відшкодовується за 2015 рік».


Для довідки: Нагадаємо, в ході засідання Кабміну, яке відбулося 1 липня, було вирішено, що Державна фіскальна служба України буде вибірково перевіряти документи сільськогосподарських виробників на предмет порушення режиму повернення ПДВ.

Зернотрейдери, зі свого боку, просять відкласти перевірки, аргументуючи, що їх початок в компаніях практично блокує на місяці, а бувають випадки, що й на роки, повернення ПДВ.