В Україні розвиватимуть аграрні розписки для садівників та ягодників

12 березня 2018, 11:55 4180

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписала з асоціацією «Укрсадпром» та ТОВ «Галич Агро-Стек» меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого передбачено протягом 2018 року співпрацю з просування інструменту аграрних розписок в галузі садівництва та ягідництва.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Укрсадпром».

Крім того, згідно документу, IFC буде надавати членам асоціації підтримку з підготовки та видачі аграрних розписок. У свою чергу, ТОВ «Галич Агро-Стек», відповідно до меморандуму, запроваджує агророзписки як інструмент фінансування галузі садівництва і ягідництва у своїй господарській діяльності. Очікуваним результатом співпраці буде успішне впровадження аграрних розписок у галузі та покращення фінансування садівників і ягідників України, вважають в асоціації.

«Впровадження інструменту аграрних розписок в галузі садівництва — реальна можливість залучити додаткові фінанси для закупівлі необхідних МТР (ЗЗР, добрива тощо). Вже кілька років цей проект успішно реалізовується для виробників зернових та технічних культур. Сподіваємося, що і садівники будуть активно використовувати цей інструмент для розвитку свого бізнесу», — зауважив голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.


Для довідки: Міжнародна фінансова корпорація (IFC) входить до Групи Світового банку і є міжнародною організацією, місія якої полягає у сприянні стабільному інвестуванню у приватний сектор країн, що розвиваються, наданні допомоги з метою зменшення бідності та покращення життя людей. Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» надає консультаційні послуги з метою покращення доступу до фінансування для малих та середніх сільськогосподарських підприємств в Україні шляхом створення можливості використання інструменту аграрні розписки; і реалізується під управлінням підрозділу Європи та Центральної Азії IFC.

ТОВ «Галич Агро-Стек» є учасником аграрного ринку, основним видом діяльності якого є оптова торгівля засобами захисту рослин, насінням сільськогосподарських культур, а також сільськогосподарською продукцією і продукцією її переробки.