Порошенко підписав бюджет на 2017 рік

27 грудня 2016, 08:58 1918

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Петро Порошенко нагадав, що бюджет своєчасно і детально був обговорений на засіданні РНБОУ в частини видатків на сектор оборони і безпеки країни. Також зроблений революційний кроки —  піднято мінімальну заробітну плату до 3200 грн.

За його словами, прийнятий бюджет-2017 є соціальним, реформаторським, захищає українського виробника, українського працівника, значно покращує інвестиційний клімат в державі. А проведення реформи децентралізації в країні вже третій рік поспіль призвело до суттєвого зростання місцевих бюджетів та можливостей місцевих бюджетів. Зокрема, бюджети розвитку місцевих громад зросли у 5-6 разів.

Президент висловив сподівання, що після ретельного аналізу наших змін до законодавства інвесторами, міжнародними експертами продовжиться покращення позицій України в рейтингу Doing Business.

«Це завершення дуже важливого етапу, який доводить ефективність та важливість погоджених та скоординованих дій уряду, прем’єра, парламенту та Президента», — зазначив глава держави.

Президент також підписав Закони «Про збільшення видатків на заробітну плату працівникам державних вугледобувних підприємств», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо збільшення мінімальної заробітної платні до 3200 гривень, «Про внесення змін до Бюджетного кодексу».