ОТП Лізинг отримав $17 млн агрокредиту

19 червня 2018, 12:05 4036

Сьогодні, 19 червня 2018 р., відбулося підписання угоди про надання субординованого кредиту між німецьким банком розвитку KfW за дорученням німецького уряду та «ОТП Лізинг».

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Кредит був наданий у рамках програми «Агрофінансування». Це перший субординований кредит в Україні, наданий лізинговій компанії.

Як відзначають у банку, кредит зміцнить капітал та дозволить компанії залучати нові кредити від міжнародних кредиторів. «ОТП Лізинг» зможе суттєво розширити свій бізнес, чим зможуть скористатися малі та середні агровиробники.

«Досі KfW співпрацював в українському фінансовому секторі з банками. Проте лізинг — це гарна альтернатива для фінансування інвестицій, особливо для МСП в аграрному секторі», — сказав директор офісу KfW в Україні  Лутц Хорн-Хааке.

«ОТП Лізинг» отримує $17 млн кредиту на 7 років з виплату в кінці строку.

«Отриманий кредит дозволить видати українським компаніям в цьому році 180 млн замість запланованих 100 млн. Для нас це реальне збільшення капіталу та можливіть збільшити нашу долю на ринку лізингу, яка на сьогодні складає 40-45%», — наголошує генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин.


Для довідки: Лізингова компанія ТОВ «ОТП Лізинг» є частиною європейської фінансової групи OTP Group. Компанія заснована в червні 2008 року як дочірнє підприємство АТ «ОТП Банк». ОТП Лізинг працює з провідними виробниками с/г техніки, легкового та вантажного автотранспорту, утримуючи лідируючі позиції на українському ринку лізингу протягом останніх років. Станом на сьогодні лізинковий портфель компанії складає 5,5 млрд грн, 45% якого складає сільгосптехніка.


Наталія Ключнікова, AgroPortal.ua