Кучер назвав суму податків, сплачених за 7 років

09 листопада 2016, 17:09 3093

Народний депутат України Микола Кучер сплатив майже 6 млн грн податків зі своїх доходів, які він заробив протягом 2008-2014 рр.

Про це він повідомив у відповідь на оголошення щодо перевірок електронних декларації, які планує провести Генеральний Прокурор України Юрій Луценко, інформує пресс-служба парламентаря. 

«Я особисто ніколи не приховував від суспільства походження своїх доходів і майна, тому можу одразу проінформувати скільки мною було сплачено податків за останні роки, — наголосив нардеп. — Підтримую ініціативу Генпрокуратури перевірити сплату податків згідно аналізу статків посадовців зазначених в електронній декларації. Вважаю це правильним кроком після оприлюднення своїх статків довести їхнє походження, особливо тих посадовців, які все життя пропрацювали на державній службі... Ті, кому приховувати немає чого, завжди готові підтвердити свої статки та пояснити їхнє походження».

Крім того, народний депутат повідомив, що сума в 6 млн грн була сплачена підприємством, яке він очолював лише з його заробітної платні, а загалом підприємство щорічно сплачувало сотні мільйонів податків до державного та місцевих бюджетів.

«Щорічно підприємство, яке я очолював, сплачувало в середньому понад 120 млн грн податків, воно є бюджетоутворюючим та забезпечило роботою декілька тисяч людей», — сказав депутат.


Для довідки: нагадаємо, минулого тижня Генеральний Прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура разом з Фіскальною службою перевірить електронні декларації як мінімум половини народних депутатів. Зокрема, перевірка буде здійснена на предмет сплати податків по результатам аналізу задекларованих статків посадовців, які заявили: про рахунки та нерухомість за кордоном, подарунки на $10 тис/ і більше, банківські вклади на понад 150 тис. грн, а також зберігають готівкою від $100 тис.