Гройсман обіцяє на підтримку агросектора 20 млрд грн

22 вересня 2017, 14:26 2173

Україна наступного року зможе направити більш як 20 млрд грн на підтримку аграрного сектора, при цьому пріоритетними напрямками стануть підтримка дрібних і середніх сільгоспвиробників і розвиток тваринництва.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в парламенті, передає УНІАН.

«Акцент бюджету 2018 року — це безпрецедентна підтримка аграрних виробників, причому малих і середніх. Ми будемо вводити реальну підтримку українського фермерства, будемо відновлювати тваринницький комплекс країни, і ви побачите, що ми зможемо разом з вами туди залучити більше 20 млрд грн вже в наступному році», — сказав прем'єр.

Гройсман не уточнив джерела цієї фінансової допомоги.


Для довідки: в проекті державного бюджету на 2018 рік на аграрну галузь закладено 6,3 млрд грн., з яких 1 млрд грн йде на підтримку фермерів, 1 млрд грн планується виділити на часткову компенсацію вартості вітчизняної сільгосптехніки, 2 млрд грн — на відшкодування ПДВ виробникам, 2 млрд грн — на відшкодування кредитних ставок по будівництву тваринницьких комплексів і обладнання, 300 млн грн — часткове відшкодування вартості продуктивного молодняка в тваринництві.