Держзембанк ліквідовуватимуть два роки

29 вересня 2016, 15:25 1823

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 27 вересня прийняв рішення про початок процедури ліквідації ПАТ «Державний земельний банк» («Держзембанк»).

Про це повідомляється на сайті банку.

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Держзембанк» призначено працівника Фонду Андрія Федорченко.

Процедура ліквідації запроваджена строком на два роки з 27 вересня 2016 року по 26 вересня 2018 року включно. 

Уточнюється, що вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів з дня опублікування в газеті «Голос України» оголошення про початок процедури ліквідації ПАТ «Держзембанк» та делегування повноважень ліквідатора банку за адресою: вул. Генерала Вітрука,12 м. Київ 03115. 


Для довідки: Кабінет міністрів постановою № 609 від 02.07.2012 року створив ПАТ «Державний земельний банк». На банк покладалися стратегічні завдання щодо кредитної підтримки підприємств АПК та впровадження відповідних державних програм. Однак в умовах відсутності відповідних змін в законодавство, банк з моменту отримання банківської ліцензії майже не здійснював банківську діяльність, передбачену статутом.

У лютому 2016 р. Кабмін затвердив стратегію розвитку держбанків, в рамках якої для системоутворюючих банків, включаючи Держзембанк, передбачений вихід держави з капіталу як шляхом приватизації, так і ліквідації до кінця 2017 р.