Аграрії попросили Порошенка підтримати зміни до Податкового кодексу

26 грудня 2016, 09:08 2114

Аграрні громадські об’єднання України звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням підтримати законодавчі акти, ухвалені 21 грудня у Верховній Раді, які стосуються змін у системі оподаткування і державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

Про це повідомляє один із підписантів звернення, асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Зокрема, в ухвалених документах прописане виділення щорічної державної підтримки аграрної галузі в розмірі не менше 1% від аграрного ВВП протягом п’яти років, закріплення у загальному фонді Державного бюджету України на 2017 рік 4 млрд грн на підтримку тваринництва, садівництва, виноградарства, овочівництва, птахівництва, а також запровадження єдиного реєстру заявок на відшкодування ПДВ.

«Особливо вагомим є те, що підтримку отримають всі види господарств незалежно від розміру і допомога буде спрямована на стимулювання виробництва продукції для внутрішнього ринку України. Тому запровадження цих механізмів державної підтримки дозволить уникнути суттєвого зростання цін на продукти харчування, яке могло б відбутися внаслідок скасування спеціального режиму оподаткування. Іншим не менш важливим моментом є збереження робочих місць, оскільки дежпідтримка буде спрямовуватися саме на ті галузі АПК, які забезпечують найбільшу зайнятість населення на селі», — йдеться у листі-зверненні.

Таким чином аграрні асоціації звернулися до Президента України якнайшвидше підписати прийняті парламентом законопроекти, набуття чинності яких забезпечить сталий розвиток галузей АПК України та економіки держави в цілому:

  • № 5131 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)»;
  • № 5132 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році»;
  • № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні);
  • № 5000 «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Відповідний лист підписали генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький, голова ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» та НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун, голова ГС «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, в.о. генерального директора ВГО «Українська аграрна конфедерація» Марія Дідух, віце-президент Асоціації виробників молока України Любомир Дикун, голова асоціації «Свинарі України» Артур Лоза, генеральний директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко, голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.