За розкрадання 360 млн грн Аграрного фонду судитимуть вже чотирьох співучасників

11 жовтня 2016, 11:37 1825

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора одного з державних підприємств, який заволодів 364 млн грн державних коштів.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Зокрема, зазначеній особі інкримінується вчинення за попередньою змовою з колишнім керівництвом «Аграрного фонду» та директорами ряду суб’єктів підприємницької діяльності привласнення грошових коштів Державного бюджету на загальну суму 364 млн грн, які у 2010 р. виділені «Аграрному фонду» для закупівлі цукру-піску, а також вчинення при цьому службового підроблення.

Також в ГПУ відмітили, що у серпні поточного року Департаментом спеціальних розслідувань закінчено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох інших співучасників даного злочину — керівників підприємств та «Аграрного фонду», за обвинуваченням у розкраданні зазначених бюджетних коштів на зазначену суму.

За цим же епізодом слідством оголошено у розшук колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Присяжнюка, який також підозрюється в причетності до створення схеми привласнення коштів держбюджету.

«Розслідування щодо встановлення інших осіб, причетних до даного злочину триває», — повідомили в ГПУ.