Всеукраїнські шкільні наукові змагання: Corteva назвала переможців

20 листопада 2021, 11:03 2802

Міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголошує переможців всеукраїнських шкільних змагань з агробіології в рамках освітньо-грантової програми Scientibattle, започаткованої з метою сприяння популяризації агробіологічних наук серед школярів і школярок та розвитку їхнього потенціалу в сільському господарстві.

Трійка переможців розділять подарунковий фонд — обладнання для кабінетів хімії та біології, та отримають заохочувальні подарунки від Corteva Agriscience, говориться у повідомленні компанії.

Усього на програму Scientibattle було офіційно зареєстровано 150 команд, або майже 1200 учнів, зі шкіл населених пунктів до 100 тис. осіб з 24 областей України. Наукові змагання проходили у формі онлайн вікторин, питання яких були сфокусовані на агробіологічних предметах та мали на меті допомогти розширити уявлення учнів та учениць про реалізацію власного потенціалу в сільськогосподарських науках.

Трійка лідерів:

1 місце — команда «Зелений гомін», Жашківська спеціалізована школа №1, м. Жашків Черкаської області.

2 місце — команда АGROGIRLS, Пологівський ліцей «Основа», м. Пологи Запорізької області.

3 місце — команда «Екобум», Солонянський ліцей, смт. Солоне Дніпропетровської області.

«Ґрунтовні знання з агробіологічних наук дозволяють зрозуміти, за якими законами існує світ, чому треба дбайливо ставитися до навколишнього середовища та чому сучасний агробізнес націлений на збереження та примноження природніх ресурсів та сталий розвиток. І для молоді цікавість до агробіології — один з шляхів до роботи в сільському господарстві, що є дуже важливим для компанії Corteva, яка вважає залучення молоді до сільськогосподарських практик однією з власних Цілей сталого розвитку 2030 та можливістю зберегти продовольчу безпеку в світі», — зазначила координаторка проєкту Scientibattle, консультант з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Україні Наталія Гузенко.

В рамках Scientibattle Corteva також надала п«ять грантів на загальну суму 67 тис. грн для підтримки аграрних шкільних проєктів в Черкаській, Херсонській, Рівненській, Миколаївській та Донецькій областях. Всього на грантовий конкурс надійшла 31 заявка від шкіл з усіх регіонів України.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі — включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов«язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.