В Укрзалізниці кажуть, що з логістикою зерна все ок

09 серпня 2018, 08:00 1781

Залізничним транспортом впродовж 7 місяців 2018 року перевезено 17,7 млн т зерна та зернових вантажів, з них 13,3 млн т — експорт.

«Укрзалізниця» в повному обсязі забезпечує транспортування пред'явлених до перевезення зернових вантажів, говориться у повідомленні компанії.

Зокрема, цього маркетингового року, що розпочався в липні, «Укрзалізниця» перевезла 1,9 млн т зерна та зернових вантажів. Це майже на рівні аналогічного періоду минулого року, коли було перевезено майже 2 млн т.

«Укрзалізниця має всі потужності, щоб у повному обсязі транспортувати всі зернові вантажі, пред«явлені вантажовідправниками до перевезень. Головне, щоб клієнти вчасно надавали заявки та заздалегідь планували свої перевезення. Вони мають здійснюватися рівномірно 7 днів на тиждень, навіть незважаючи на святкові дні, коли, як правило, приватні компанії йдуть на довгі вихідні та не надають заявок на перевезення», — зазначив директор філії «Центр транспортної логістики» ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Підгородецький.

Також, за його словами, у цьому році спостерігається падіння пред«явлення до перевезень цього виду вантажів, що зумовлено меншим урожаєм зернових культур. За даними Мінагропроду, цьогорічний прогноз врожаю пшениці очікується на рівні 23 млн т проти 26,2 млн т за підсумками 2017 року.

«Тому зараз спостерігається стійка тенденція до зростання вартості зернових культур у всьому світі, і поки що лише йде робота щодо підписання контрактів. Основні перевезення ж очікуються на листопад-грудень. За умови дотримання вантажовласниками норм навантаження-вивантаження зернових вантажів, наявної кількості зерновозів достатньо, щоб щомісячно перевозити 2,5 млн тонн зерна та зернових», — зазначив Сергій Підгородецький.