В Україні запрацювала інноваційна платформа для торгівлі агропродукцією

08 серпня 2018, 16:08 4393

Першу угоду між компаніями Risoil Europe LTD та Spike Trade AG укладено у новій торговій системі «АгроБрокБот» (AgroBrokBot).

Як говориться у повідомленні системи, 6 серпня 2018 року було укладено першу угоду між компаніями на індекс  Platts FOB Black Sea corn, 5000 MT, січень 2019 г.

AgroBrokBot — це інноваційна торгова платформа для своп-контрактів на аграрну продукцію, розроблена та упроваджена компанією Ukraine Commodity Clearing (UCC). Система  функціонує у формі чат-боту в програмі  Viber та забезпечує автоматизацію торгових чатів, з«єднання заявок, підтвердження торгових операцій, генерування контракту, моніторинг глибини ринку, генерування MTM-звітів та багато інших опцій.

«Поспілкувавшись з основними гравцями на ринку трейдингу сільськогосподарської продукції, ми виокремили основні незручності та ризики, з якими стикаються трейдери у своїй щоденній діяльності, серед яких значні витрати часу на оформлення угод, високі транзакційні витрати, кредитні ризики сторін тощо. З огляду на це, ми розробили зручну у використанні, надійну та ефективну систему  торгівлі своп-контрактами, одночасно збираючи заявки ринку в єдиному вікні та сприяючи збільшенню ліквідності ринку», — повідомив генеральний директор компанії UCC Андрій Бобишев.

 «Ми детально вивчили характеристики та функціонал системи АгроБрокБот, приділивши особливу увагу нормативній базі для оформлення торгових операцій та часу на кожну транзакцію, щоб впевнитися у відсутності додаткових ризиків та втрат як фінансових, так і часових для нашої компанії.

Як зазначив президент Spike Trade AG Олександр Соловей, в компанії детально вивчили характеристики та функціонал системи АгроБрокБот, приділивши особливу увагу нормативній базі для оформлення торгових операцій та часу на кожну транзакцію, і наразі не мають сумнівів у функціоналі продукту, тому розпочинають його повноцінне використання в щоденній торгівлі та розміщення заявок в платформі «АгроБрокБот».

 «Наша компанія орієнтована на ефективність та на використання новітніх технологій, саме тому ми вирішили спробувати користуватися платформою «АгроБрокБот». На наш погляд, AgroBrokBot — це зручна та сучасна платформа. Наша угода зі Spike Trade AG була укладена дуже швидко, без будь-яких незручностей чи підводних каменів збоку системи», — зазначив трейдер компанії Risoil Europe LTD Тимур Шишлов.


Для довідки: Ukraine Commodity Clearing (UCC) — це інноваційна компанія, що надає послуги з організації торгів, клірингу та проведення розрахункових операцій для товарних контрактів. Команда UCC має багаторічний досвід у торгівлі природним газом та вугільною продукцією на базисах, пов'язаних з Україною. Пріоритетним напрямом діяльності UCC є організація торгів СВОП контрактами на аграрну продукцію на умовах грошових розрахунків.