В Україні видано аграрних розписок на 428 млн грн

06 січня 2017, 13:12 1726

В Україні за період реалізації пілотного проекту з впровадження аграрних розписок видано 72 таких документи, що дозволило аграріям залучити у сільськогосподарське виробництво близько 428 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України

Понад половину з цих коштів залучено в 2016/2017 маркетинговому сезоні, станом на 5 січня цього року видано 12 розписок на загальну суму близько 239 млн грн.

«Аграрна розписка — це гнучкий та достатньо простий у використанні інструмент, який дає можливість аграріям отримати кошти або необхідні вхідні матеріально-технічні ресурси в оборотний капітал. За період впровадження цей інструмент підтвердив свою ефективність, тож очікуємо цього року його поширення з восьми областей, в яких зараз можливо укласти аграрну розписку, на всю територію України» — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.


Для довідки: практичне використання аграрних розписок в Україні розпочалося в 2014 році в межах Полтавської області. У вересні 2015 року використання аграрних розписок було поширено ще на три області — Харківську, Черкаську та Вінницьку та у 2016 році поширено ще на чотири області — Миколаївську, Сумську, Тернопільську та Хмельницьку. Загалом виконано 49 аграрних розписок, ще 23 — виконуються.