В Україні створять інтерактивну карту фітосанітраного стану полів

08 червня 2017, 15:42 1994

Спеціальна інтерактивна карта буде застосовуватись для оцінки фітосанітарного стану полів в Україні.

Про це йшлось в ході чергового засідання робочої группи з питань покращення фітосантарного стану 7 червня, інформує Міністерство аграрної політики та продовольства.

Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію щодо здійснення фітосанітарного контролю в Україні, практичні аспекти з покращення фітосанітарного стану низки областей та озвучили пропозиції з реалізації пілотних проектів.

Особлива увага була приділена проекту Програми щодо розробки заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів на території окремих адміністративних одиниць України — у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

Окрім комплексу заходів із захисту рослин на весь період — від передпосівної підготовки насіння і ґрунту до збирання врожаю, післяжнивного обробітку та зберыгання, проектом передбачаються заходи щодо виявлення, моніторингу, локалізації та ліквідації осередків, розповсюдження наявних шкідливих організмів.

У рамках цієї роботи також буде розроблена інтерактивна карта фітосанітарного стану полів, підкреслили в Мінагропроді.


Для довідки: робоча група з питань покращення фітосанітарного стану в Україні була створена наказом Мінагропроду від 23 лютого 2017 року. До її складу увійшли представники Мінагропрод, Держпродспоживслужби, Державної служби статистики України, наукові співробітники, спеціалісти профільних асоціацій.