В Україні з’явився інноваційний навчальний проект AgriStart

23 травня 2017, 11:20 3581

Компанія AgriLab спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (НУБіП) створила навчально-практичний агропроект Agristart.

Презентація проекту, а разом і відкриття лабораторії інновацій, відбулось в НУБіП 22 травня, повідомляють в компанії.

Як розповідають в AgriLab, аграрний сектор — одна з провідних галузей економіки України. Але сьогодні він відчуває гострий дефіцит у кваліфікованих кадрах, а вітчизняна система освіти через недостатнє фінансове забезпечення і відсутність реформ не здатна самотужки впоратися з цією проблемою. Для вирішення цього стратегічно важливо завдання для розвитку агросектору країни і було створено проект Agristart.

У рамках проекту передбачено комплекс практичних семінарів, науково-дослідних проектів з вивчення ефективності елементів точного землеробства, практичних майстер-класів з провідними експертами агровиробництва, грантів на стажування за кордоном, практикумів та багато іншого. Окрім того, до послуг студентів та викладачів — сучасне обладнання та новітні технології: портативні лабораторії, сенсорні монітори, безпілотні літальні апарати, пробовідбірники ґрунту та інше.

За словами ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнко, у часи четвертої промислової революції співпраця бізнесу і науки просто необхідна.

«Сьогодні в рослинництві використання сучасного науково-технологічного підходу стає трендом світового агробізнесу. Агрокомпанії, які роблять ставку на використання інновацій і, зокрема, точного землеробства, не тільки підвищують виробництво в умовах дорогих ресурсів, але й покращують його ефективність. Для впровадження і супроводу цих технологій, потрібні фахівці з відповідною кваліфікацією та практичними навиками. Сьогодні у цій сфері відчувається гострий дефіцит таких фахівців — інженерів, агрономів, агрохіміків. Інвестиції AgriLab в проект Agristart та інноваційну лабораторію — це підвищення технологічності та ефективності аграрного сектору України», — прокоментував СЕО компанії AgriLab та ініціатор створення проекту Ярослав Бойко.


Для довідки: AgriLab розробляє і впроваджує комплексні рішення для підвищення ефективності агробізнесу, має успішний практичний досвід у системному впровадженні елементів точного землеробства та входить у п’ятірку найінноваційніших агрокомпаній України згідно рейтингу Forbes 2016 року. У складі компанії – експерти з США, Канади, Європи, України.