В Україні почав діяти штаб з вирішення питань логістики в АПК

31 жовтня 2018, 11:17 15781

Перше засідання міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві відбулось 30 жовтня 2018 р. у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Як говориться у повідомленні міністерства, до штабу увійшли представники Мінагропроду, Мінінфраструктури, Мінприроди, Держекоінспекції, Антимонопольного комітету, ДФС, «Укрзалізниці», «Адміністрації морських портів України», народні депутати України, представники підприємств АПК та профільних асоціацій.

В режимі «скайп-конференції» у засіданні взяли участь представники зернових терміналів морських портів та регіональних залізниць.

Штаб очолив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

«Ключове побажання до роботи штабу — це не просто говорити про нестачу вагонів чи якусь іншу загальновідому логістичну проблематику, а намагатися розв«язати конкретні проблеми конкретних експортерів і конкретних виробників. Звичайно, це складно зробити в рамках годинного засідання штабу, тому необхідна активна співпраця у складі Робочої групи, до якої мають увійти реальні представники бізнесу та представники усіх заінтересованих осіб», — зазначив Мартинюк.

Передбачено, що робоча група штабу в оперативному режимі буде опрацьовувати конкретні проблемні кейси та надавати готові спільні вирішення проблем. Зокрема, йдеться про вдосконалення перевезень сільськогосподарської продукції залізничним транспортом шляхом системи планувань і прогнозованості обсягів завантажень, а також можливості використання інших видів перевезень — автомобільного та річкового транспорту.

Наступне засідання Штабу відбудеться за тиждень, у вівторок, 6 листопада.

Для повідомлень щодо проблемних логістичних ситуацій з усіх регіонів було створено спеціальну електронну пошту [email protected]. Повідомлення також приймаються на Гарячу лінію Мінагрополітики 0 800 215 010.