В Україні на агрорейдерів відкрито 17 кримінальних справ

01 лютого 2018, 09:12 3028

Антирейдерські агроштаби, які за ініціативи Мін’юсту працювали по всій Україні, стали прикладом ефективної взаємодії різних органів влади у спільній справі – протидії рейдерству.

Про це під час прес-конференції щодо звіту роботи Міністерства юстиції за 2017 р. заявила заступник міністра Олена Сукманова, говориться у повідомленні міністерства.

«На «гарячу лінію» агроштабів надійшло 615 дзвінків. Штаби розглянули 491 звернення громадян із загальних питань та 136 звернень з питань з ознаками рейдерства. Найголовніше — проти агрорейдерів порушено 17 кримінальних справ», — наголосила Сукманова.

Вона також зазначила, що комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Антирейдерська комісія) у 2017 році повернула законним власникам 6,2 тис. земельних ділянок, загальною площею понад 8,5 тис. га. 

Сукманова додала, що комісія виконала більшість рекомендацій бізнес-омбудсмена по боротьбі з рейдерством. Зокрема, почала оприлюднювати перелік реєстраторів і нотаріусів, які були тимчасово або на постійній основі відсторонені від роботи з реєстром.