В Одесі будуть переробляти ягоди

03 вересня 2018, 10:16 3126

В Одеській області планують побудувати ягідний переробний завод.

У Біляївському районі Одеської області компанія «Грін Ленд ЛТД» планує побудувати ягідний кластер, який об'єднає виробників, допоможе їм у вирощуванні, післязбиральній доробці та подальшому маркетингу вирощеного. Також планується створення комплексу із доробки та зберігання і будівництво переробного заводу.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу компанії.

Проект розрахований до 2023 року, а реалізувати його планується в два етапи.

«Для реалізації першого етапу нам потрібно інвестувати 69,2 млн грн, період окупності складе 6 років», — розповідає керівник компанії Сергій Українець.

На старті буде проведена підготовка грунту до закладки насаджень, створення інфраструктури і безпосередня закладка ягідних культур на площі 40 га. В тому числі, 10 га буде відведено під суницю садову, стільки ж — під малину, 18 га — чорницю високорослу, і по 1 га — під червону смородину і агрус. Частина коштів піде на закупівлю техніки.

Першу ягоду будуть продавати на свіжому ринку через мережі супермаркетів Одеси та інших міст.

Уже в 2020 році передбачається створити комплекс післязбиральної доробки, на якому буде проводитися попереднє охолодження і короткострокове зберігання ягід.

«На другому етапі проекту плануємо закладки кісточкових культур (черешня — 20 га, персик — 15 га, абрикос — 15 га) і будівництво заводу з переробки / заморожування плодово-ягідної продукції», — розповідає Українець.

Згідно з попереднім планом, ягідний кластер допоможе створити до 450 робочих місць.