В Миронівському інституті пшениці ліцензували аспірантуру

07 січня 2017, 11:05 1946

В Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла НААН ліцензовано аспірантуру у галузі «Аграрні науки та продовольство» за спеціальністю «Агрономія» з кількістю аспірантів 5 осіб щорічно.

Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України за № 1508л «Про ліцензування освітньої діяльності» вийшов на початку грудня, повідомляється на сайті закладу.

Як відмітив науковий керівник, член-кореспондент НААН, доктор сільськогосподарських наук, доцент Олександр Демидов, до 1985 року миронівську аспірантуру закінчили 10 молодих науковців, які захистили кандидатські, багато з них — і докторські дисертації.

«На жаль, на довгі роки діяльність аспірантури в Миронівському інституті була зупинена. Але й за ці роки (по 2006 рік) дисертації захистили близько 40 миронівських науковців. Нова хвиля поповнення колективу кандидатами розпочалась у 2012 році. Дисертації захистили ще 13 науковців, лише цього року — одна докторська та шість кандидатських», — розповів він.

В інституті також відмітили, що для отримання ліцензії на освітню діяльність довелось провести значну підготовку. Створено проектну групу, керівником якої є провідний науковий співробітник лабораторії селекції озимої пшениці доктор сільськогосподарських наук Віра Кириленко. У складі групи — доктори і кандидати сільськогосподарських наук. Також розроблено освітньо-наукову програму і навчальний план, які були розглянуті і затверджені Вченою радою МІП.