В Мінагропроді пропонують створити новий структурний підрозділ

17 травня 2018, 15:25 3291

Комітет підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті запропонував розглянути можливість формування в рамках оновленої структури Міністерстсва аграрної політики та продовольства нового структурного підрозділу.

Про це йшлося під час чергового засідання комітету, під час якого обговорювались питання про вдосконалення державного управління у сфері виробництва харчових продуктів, повідомляє Мінагропрод.

Як зазначається, мова йде про Директорат продовольства, інновацій і схем якості.

«До функціоналу нового директорату будуть входити оновлені напрямки формування державної політики в сфері харчової промисловості, а також забезпечення продовольчої безпеки держави», — говориться у повідомленні.

Така пропозиція була висунута, враховуючи поточний системний процес реформування центральних органів виконавчої влади, створення директоратів політик, які покликані забезпечувати послідовність, сталість та комплексність циклу формування державної політики, в тому числі в агропродовольчому секторі та галузі харчової промисловості, пояснюють у міністерстві.

«Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним з головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», — зауважила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова.

На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують: продовольча безпека, формування інноваційної моделі функціонування підприємств харчової та переробної промисловості, розвиток органічного виробництва та виробництва функціональних харчових продуктів, скорочення втрат продовольства та харчових відходів, впровадження політики управління якістю шляхом зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС та впровадження системи захисту географічних зазначень і найменувань походження продовольчих товарів та напоїв.