У Києві відкрився агропарк розваг із лабіринтом у кукурудзяному полі

14 липня 2017, 12:19 8213

Сьогодні у столиці України відкрив другий сезон навчально-розважальний агропарк розваг із лабіринтом у гігантському кукурудзяному полі — «Кукулабія».

Як передає кореспондент AgroPortal.ua, лабіринт зроблено у формі карти нашої країни з написом: «Мандруй Україною». Малюнок добре проглядається з висоти, в тому числі з ілюмінаторів літаків, які злітають з розташованого неподалік аеропорту «Київ». 

Над лабіринтом простягається дерев'яний міст, який дає змогу оцінити велич і масштаб проекту та робити вражаючі селфі.

Окрім цього, у лабіринті на відвідувачів чекає пізнавальний квест. Вони шукатимуть відповіді на запитання, розташовані у різних точках лабіринту, й дізнаватимуться цікаві факти. Запитання квесту змінюватимуться декілька разів за сезон. Спеціально для малюків також буде окремо влаштовано дитячий кукурудзяний лабіринт поряд з основним.

На території «Кукулабії» також розташувались понад 30 локацій для активного відпочинку та розваг: дитячі лабіринти із солом'яних тюків і мотузковий, дитячі майданчики й батути, солом«яна гірка, гамаки в лісопосадці, гойдалки, пісочниця і навіть басейн із сіном, де можна стрибати й кидатися сіном. І, звісно, відвідувачі «Кукулабії» зможуть смачно поїсти на природі — до їхніх послуг пікнікова галявина та фуд-корт із розширеним меню, в тому числі дитячим.

«Нас дуже потішило те, з яким ентузіазмом кияни та гості міста сприйняли відкриття в минулому році першого у своєму роді українського агропарку. І ми із задоволенням готували до старту новий сезон «Кукулабії» із ще більшою кількістю розваг та з тією ж метою: прищеплювати любов до землі та популяризувати активний «зелений» відпочинок», — зазначив автор і керівник проекту «Кукулабія» Анатолій Циркун.

«N. B.!» Кукулабія: як пройти через лабіринт, не заблукавши

Минулого року лабіринт «Кукулабії» внесли до Національного реєстру рекордів України як найбільший у країні дизайнерський лабіринт у кукурудзяному полі. Цьогоріч керівник Національного реєстру Книги рекордів Гіннеса Лана Вєтрова зареєструвала новий рекорд — «Найбільша карта України, вирізана на кукурудзяному полі».

Агропарк працюватиме у вихідні та святкові дні з 15 липня до 1 жовтня 2017 р. включно за адресою: вул. Кільцева дорога, 110А (на території ринку «Столичний»). У рамках програми соціальної відповідальності бізнесу організатори співпрацюватимуть із партнерами та надаватимуть можливість для безкоштовного відпочинку дітей з дитячих будинків і сімей, які були вимушені переїхати із зони АТО. 


Для довідки: Лабіринт, вирізаний у величезному кукурудзяному полі, є головним атракціоном навчально-розважального агропарку «Кукулабія». Цьогоріч він буде ще цікавішим за наповненням і ще масштабнішим за розмірами. Лабіринт займає 45 000 м², а загальна довжина усіх його стежок сягає 1538 м. 

Ініціатор відкриття агропарку — агенція AgriEvent у співпраці та за підтримки асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Також партнерами проекту виступили компанії DuPont Pioneer, John Deere, Bayer, «КУН-Україна», New Holland Agriculture, Topiar, SmartFarming, Lactalis, O2PR, «Полігранд», ГК «АгроВет Атлантик», UaUa, оптовий ринок сільськогосподарської продукції «Столичний», а також AgroPortal.ua.

Офіційний сайт агропарку: www.kukulabia.kiev.ua.