У Києві обговорять проблеми санітарного та фітосанітарного благополуччя

29 серпня 2016, 11:30 2397

В Києві 2 вересня 2016 р. відбудеться круглий стіл на тему: «Проблемні питання державного санітарного та фітосанітарного благополуччя в Україні».

Про це AgroPortal.ua повідомили організатори заходу, серед яких — Українська аграрна конфедерація і Фумігаційна асоціація.

Серед завдань круглого столу — провести всебічний аналіз законодавства та практик застосування його положень; сформувати громадську думку щодо необхідності застосування санітарної експертизи в різних галузях та видах діяльності; сформулювати звернення до Уряду з проханням невідкладного врегулювання питань державного  санітарного і фітосанітарного нагляду (контролю) та надання публічного роз'яснення питань щодо легітимності державних регулюючих заходів. 

Питання, які обговорюватимуться:

1. Санітарно-епідеміологічна безпека

  • чинна нормативна база, вимоги, колізії та неузгодженості;
  • санітарно-епідеміологічна експертиза (обов'язковість, види та способи проведення експертизи, санітарно-епідеміологічні висновки);
  • способи вирішення колізій та неузгодженостей;

2. Фітосанітарна безпека

  • аналіз регуляторної бази захисту та карантину рослин. Про Допуски до робіт з пестицидами і агрохімікатами. (законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України у сфері захисту рослин» від 11.05.2016 );
  • корупційні ризики у сфері карантину рослин та шляхи їх подолання.

Як уточнюють організатори, засідання буде максимально інтерактивним, також буде можливість підняти інші питання, що хвилюють учасників. Обговорять корупцію у карантинній сфері, кадрові призначення та інше.

У заході візьмуть участь представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, Державної регуляторної служба України, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства аграрної політикита продовольства, народні депутат України Оксана Продан та Леонід Козаченко, представники профільних фахових організацій та бізнесу: Європейської Бізнес Асоціації, ГО Food Security, ТОВ «Мартлет», ТОВ «Блок Баг Сістем», ТОВ «Спецтехнологія» та ін.

Круглий стіл відбудеться за адресою: м.Київ, готель «Україна», вул. Інститутська, 4, конференц-зал «Маріїнський». Для участі у заході необхідно зареєструватися за електронною поштою [email protected] або за телефоном (050) 810-84-37.