На День Конституції відбудеться фініш Всеукраїнського туру Вишиваним Шляхом

15 червня 2017, 14:55 2290

в Києві 28 червня 2017 р. об 11:00 розпочнеться святкова велопрогулянка, приурочена до фінішу проекту «Тур Вишиваним Шляхом 2017», приєднатися до якої зможуть усі охочі.

Про це AgroPortal.ua повідомили координатори заходу.

Після завершення прогулянки на Майдані Незалежності відбудеться прес-конференція із учасниками проекту «Тур Вишиваним Шляхом 2017» — дивовижної тритижневої подорожі 11-ма областями України.

Організатори заходу нагадали, що 5 червня 2017 р. із Ужгорода та Слов’янська 4 щасливчики розпочали подорож найдовшим туристичним маршрутом в Україні. Кожен з них — досвідчений мандрівник та блогер: Христя Жук, Сергій Чекмарьов, Ірина Журавель та Сергій Нагорний. Двоє україномовних учасників поїхали досліджувати схід, а інша пара, що спілкується російською, вирушила на захід. У цьому є певний символізм — об’єднати різні регіони та зруйнувати стереотипи про «західників» і «східняків».

Мета туру — відкрити громадськості маловідомі туристичні місця та надихнути мандрувати Україною. Організатор проекту — ГО «Вишиваний Шлях», яка минулого року реалізувала Всеукраїнський велопробіг однойменним маршрутом через 10 регіонів країни.

«Ми прагнемо показати, що в Україні є на що подивитися. Чули, до прикладу, про дайвінг на Житомирщині? Чи про гончарну столицю України? А про борщ з полуницями на Полтавщині? Ми впевнені, що після нашого туру українці масово хапатимуть рюкзаки і вирушатимуть досліджувати батьківщину, бо вона того варта!» — говорить національний координатор проекту Катерина Ганус.

Учасники туру рухались маршрутом «Вишиваний Шлях» у напрямку столиці. За їхніми плечима – 23 дні, 2225 км, 11 регіонів, 40 гостинних локальних координаторів, 50 гігабайтів фотографій та мільйон вражень! Програма проекту була дуже насиченою: національні парки з водоспадами, майстер-класи, скелелазіння, підземелля, роуп-джампінг тощо. Мандрівники щодня ділилися враженнями на YouTube-каналі проекту, описували свої пригоди у текстових блогах на сайті та сторінках в соціальних мережах. Крім цього, в липні вийдуть повноцінні змонтовані відеоролики про кожен день подорожі.  

28 червня у Києві відбудеться святковий ВелоФініш туру. Об 11 ранку четверо мандрівників очолять фінішний велопарад, який рухатиметься двома колонами — від станції метро Героїв Дніпра та від станції метро Виставковий центр. Партнери проекту — представники Асоціації велосипедистів Києва — забезпечать супровід та велоекскурсію Києвом на шляху до Майдану Незалежності. Є можливість орендувати велосипед від veliki.ua на місцях старту на спеціальних умовах. Приєднатися до заходу зможуть усі охочі за умови реєстрації.

На Майдані Незалежності учасники туру поділяться найяскравішими враженнями, а організатори розіграють подарунки від партнерів для усіх гостей свята.

Дізнатися більше про захід можна за посиланням.

Контакти організаторів: Ірина Околович (менеджер) +38-073-043-88-43 [email protected]; Катерина Ганус (національний координатор) +38-066-67-44-331 [email protected]