У Черкасах з'явиться «летюча» скульптура

06 травня 2018, 10:41 4032

Урочисте відкриття скульптури «Висока нота», подарованої місту ГК «Укравіт» спільно з компанією «Сатурн», відбудеться 19 травня 2018 р. у Черкасах.  

Скульптура, що являє собою бронзову фігурку скрипальки висотою 1,6 м, буде розташована біля Черкаської обласної філармонії, говориться у повідомленні «Укравіт» (UKRAVIT).

За задумом автора, вона «зависне» між небом та землею, закріплена на тонкому сталевому тросі, натягнутому від філармонії до сталевого опорного стовпа. Останній, продовжуючи задум, виконаний у вигляді скрипкового грифу та смичка.

Як зазначається, інсталяція потребувала складних технічних розрахунків, а сама скульптура — тонкого балансування. Однак вона ідеально вписалася у екстер»єр і досягла своєї основної мети — перекодування простору.

«Висока Нота» покликана створити посил до відриву від буденності, внести мотив піднесеності. У зв«язку із її відкриттям хочу побажати містянам гармонії та натхнення — вони потрібні не тільки митцям. Проходячи повз це місце, дивіться на небо над головою і не забувайте ту чарівну музику, що лунає в душі кожного з вас», — сказав скульптор Олександр Лідаговський.

«У сучасному світі з його нестримним ритмом дедалі більшого значення набувають культура і духовність. Вони є тими істинними орієнтирами, які допомагають нам прямувати до мети, при цьому лишаючись собою.  Скульптура «Висока нота» якнайкраще ілюструє  поєднання творчості та професіоналізму. Назва досить символічна: чим би ти не займався, потрібно завжди прагнути досягти найкращих результатів — взяти високу ноту. ГК «Укравіт» бажає черкащанам пишатися своїм містом, його мальовничістю та прекрасними людьми, а також цілеспрямовано йти до здійснення своїх мрій!»  — власник ГК «Укравіт» Віталій Ільченко.


Для довідки: Олександр Лідаговський — відомий український митець, автор скульптур «Сходи», «Адам і Єва у споживчому раю», «Рівновага». «Висока нота» — перша робота для м. Черкаси і перший спільний проект з «Укравіт».

ГК «Укравіт» (UKRAVIT) була заснована в 1999 р. Група займається виробництвом засобів для знищення побутових комах та гризунів, засобів захисту рослин, мінеральних добрив з мікроелементами і стимуляторів і регуляторів росту рослин.