Узбекістан зацікавився українською племінною худобою

23 травня 2018, 09:37 3870

Узбекістан має намір експортувати з Україні племінну велику рогату худобу (ВРХ).

Про це йшлося під час зустрічі представників Міністерства аграрної політики та продовольства і Держспоживслужби з делегацією Республіки Узбекістан, говориться у повідомленні служби.

Як зазначається, сторони обговорили стан та перспективи співробітництва між Україною та Узбекистаном, зокрема, в галузі тваринництва.

Під час зустрічі заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева відзначила зростання показників експорту української продукції з України на узбецький ринок, тому наразі надзвичайно важливо зберегти цю позитивну динаміку та розвивати двосторонні торгово-економічні відносини між країнами.

У свою чергу Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв наголосив, що його країна зацікавлена в експорті племінної великої рогатої худоби з України до Узбекистану. В Узбекистані зараз спостерігається тенденція до нарощування поголів'я ВРХ, тому необхідно всіляко сприяти у питанні експорту української племінної ВРХ на ринок Узбекистану.

Крім того, узбецька сторона  підкреслила надзвичайну зацікавленість  у взаємному розвитку спільних наукових розробок у галузі племінних (генетичних) ресурсів.

Сторони домовилися підтримувати постійний діалог та розвивати подальшу співпрацю.