Затверджено періодичність перевірок в сфері біобезпеки сільгоспкультур

20 березня 2019, 15:08 1918

Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів генетично модифікованих організмів у відкритих системах.

Відповідна постанова від 06.03.2019 №198 оприлюднена на Урядовому порталі, говориться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Крім того, документ включає перелік критеріїв та можливих ризиків провадження господарської діяльності, зазначається періодичність здійснення планових  та позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Постанова містить шкалу балів, за якої буде відбуватися віднесення суб'єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику.

Також зазначається про можливе збільшення планового заходу державного нагляду (контролю) в 1,5 раза за умови, коли суб»єкт господарювання, який віднесений до середнього та незначного ступеню ризику не мав суттєвих  порушень вимог законодавства за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованих організмів у відкритих системах.