Укрзалізниця займеться будівництвом зерновозів на замовлення

18 липня 2019, 14:28 1442

АТ «Укрзалізниця» запропонувало бізнесу послуги з будівництва та ремонту вантажних вагонів.

Як йдеться у повідомленні компанії, наразі заводи «Укрзалізниці» можуть будувати різні види піввагонів, фітингові платформи та незабаром для замовлення будуть доступні зерновози. Також Укрзалізниця може проводити ремонти будь-якої складності.

«Лібералізація ринку залізничних перевезень, яку спостерігаємо, призвела до збільшення кількості парку приватних вантажних вагонів. Так, лише за 2017-2019 роки робочий парк вагонів приватних власників зріс з 55,5 до 78,3 тисяч або на 41%. При цьому робочий парк УЗ зменшився з 61,5 до 57,7 тисяч одиниць рухомого складу або на 6%. Тому Укрзалізниця починає переорієнтовуватися на обслуговування приватних операторів. Ми пропонуємо використовувати наші підприємства для ремонту та обслуговування вагонів», - повідомив директор з розвитку бізнесу «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

За його словами, цьогоріч «Укрзалізниця» має намір збільшити частку зовнішніх замовлень із 40 до 46% від загальних обсягів ремонтів у порівнянні з 2018 роком.

«Зважаючи на потребу вітчизняної економіки в оновленні парку вантажних вагонів, «Укрзалізниця» готова виробляти вантажні вагони не лише для себе, а й для ринку приватних операторів. За останні два роки заводи «Укрзалізниці» виробили близько 5 тис. вагонів або 30% усіх нових вагонів в Україні», - зазначили в команії.