Українці — в ТОП-500 компаній Східної Європи

09 вересня 2016, 11:16 3043

У новий рейтинг 500 найбільших компаній Східної та Центральної Європи, складений Deloitte, увійшли 29 українських компаній і два банки.

Для порівняння, рік тому в рейтинг потрапили 32 компанії та три банки. А загальна виручка українських підприємств, що потрапили в ТОП-500, скоротилася за рік на 17,4%, до € 47,3 млрд, передає ЛІГА.net.

Лідер серед українських компаній -— «Метінвест», який в загальному списку займає 13 позицію. Однак в ТОП-500 увійшли й представники агропромислового сектора. Причому, серед них з'явився новачок — «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), якій за рік вдалося збільшити виручку на 15,5%. Звичним учасникам рейтингу — великим агрохолдингам — довелося опуститися на кілька щаблів, і тільки «Бунге Україна» зуміла піднятися на 59 позицій.

В цілому, в ТОП-500 найбільших компаній Східної та Центральної Європи увійшли 6 представників українського АПК:

 


Для довідки: Deloitte публікує Рейтинг ТОП-500 компаній Центральної та Східної Європи дев'ятий рік поспіль. Дослідження проводиться в 18 країнах Центральної Європи та в Україні серед 500 компаній, 50 банків і 50 страхових компаній.

Рейтинг складався на основі даних про доходи компаній за 2015 фінансовий рік. Доходи розраховувалися в євро за відповідними середнім обмінними курсами. Рейтинг українських компаній складено на основі даних з анкет, заповнених представниками компаній, а також публічних даних. У список не ввійшли компанії, яким було запропоновано взяти участь в рейтингу, але вони письмово або усно відмовилися від участі.