Український кондитер став найкращим у світі

02 січня 2019, 18:00 3798

Дмитро Пуга отримав «золото» з кулінарії у конкурсі Villeroy et Boch Culinary World Cup/Expogast 2018, який проходив 24-28 листопада в Люксембурзі.

Кулінар вчився в Ужгородському кулінарному училищі, де й захопився кондитерським напрямом, пише газета «Новини Закарпаття».

«Тут можна дати волю фантазії, проявити власну особистість. Рецепти беру класичні, а потім вношу в них щось своє. Вмію працювати з шоколадом, марципанами, мастикою, карамеллю… Я акцентуюся на святкових і весільних тортах: квіти, ліпка, декорування. Оздоб­лення, звісно, залежить від уподобань замовника й швидкоплинної моди. Зараз, скажімо, популярні торти, прикрашені кремом, безе, пряниками», — пояснює свій вибір кондитер.

Перший свій тріумф Дмитро Пуга здобув у 2016-му, коли на міжнародному BestCookFest у Києві представив 4 свої роботи в різних номінаціях і отримав по дві золоті й срібні нагороди.

Після цього, у 2017-му, на конкурсі у Чернівцях — там уперше зліпив бюст дівчини з солодких інгредієнтів, а вже цьогоріч потрапив на Кубок світу з кулінарії у Люксембурзі, котрий відбувається лише раз на 4 роки.

Дмитро змагався з 213 учасниками з 70 країн світу, в їх числі й 5 українців, які отримали 3 золоті нагороди та по срібній і бронзовій.

Кондитер зазначив, що до конкурсу готувався вдома 2 місяці.

«Моя робота «Сирена. Скарби моря» важила понад 25 кг, її висота — більше метра. Всередині були повністю їстівні інгредієнти — «солодкий рис» із зефіром. А от кулінари все готували насвіжо в Люксембурзі. Частину продуктів для цього з дому привозили, дещо там докуповували — на м'ясні й молочні продукти потрібні були сертифікати», — розповідає Дмитро Пуга.