Українські виробники органіки оновлять формат під Biofach 2019

25 вересня 2018, 16:00 2058

У рамках проведення АГРОПОРТ Схід Харків 2018 в перший день форуму 11 жовтня відбудеться презентація оновленого формату українців на Biofach 2019 — Organic Ukraine Business Hub.

Про це повідомила Президент Асоціації «Органічна Україна» Олена Березовська на круглому столі у Києві в рамках підготовки до Всесвітнього дня продовольства, говориться у повідомленні організаторів.

«Головна ціль панелі — представити учасників, які будуть презентовані на національному павільйоні та дати можливість усім бажаючим максимально проявити себе на міжнародних ринках. Це, насамперед, стосується локального виробництва і малих фермерів, які потребують впевненості як моральної, так й економічної», — зазначила Березовська.

Окрім цього, 11 жовтня на АГРОПОРТ  Схід  Харків 2018 відбудеться обговорення оновленого формату Національного павільйону, де постануть такі питання: можливості органічних виробників, концепція та маркетинг 2019, програма нетворкінгу.

Генеральний менеджер AGROPORT Ukraine Дмитро Титаренко, відмітив, що цього року в програмі АГРОПОРТУ особливе місце відведене саме для органіки. З одного боку вона націлена на популяризацію цього трендового напрямку в цілому, з іншого — це вже підготовка нового проекту АГРОПОРТУ за межами України — промоції українських виробників на Biofach 2019.

«В Харкові матимемо насичену ділову програму, а також не менш насичену розважальну. Окрім цього, у межах святкування п«ятиріччя форуму пройде наша незалежна премія з використанням реальних Індексів бізнес-репутації. До того, цього року ми ввели додаткову номінацію для органічних виробників. А 12-го числа у Харкові будуть проходити Kharkiv Fashion Days, і деякі дизайнери, що представляли свій одяг на Ukranian Fashion Days, виявили бажання показати і свої еко-колекції в рамках нашої програми святкування», — зазначив він. 

Більше того, для учасників форуму буде створено найдовшу алею органічної продукції, а також встановлено рекорд з приготування медовику.

Вже вдруге AGROPORT Ukraine доводить, що Україна не «сировинний придаток», а потужний органічний виробник — в нас вирощують та виробляють понад 600 найменувань органічної продукції, з яких можливо приготувати будь-яку страву. А готувати святковий органічний медовик  у 110 кг будуть професійні кухари зі світовим ім«ям.


Для довідки: АГРОПОРТ (www.agroport.ua) — щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки ФАО і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією ФАО і підтримує тематику Міжнародних років, які приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 АГРОПОРТ об'єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників.

BIOFACH (biofach.de) — провідна світова виставка органічної продукції, що проводиться в Нюрберзі. Организатором національного павильону з 2019 року виступає компанія Agroportex.bio. Компанія була сформована як окремий напрямок з «Розвитку органічного ринку України та промоції органічної продукції українського виробництва» в 2017 році рамках діяльності проекту «Агропорт Україна». Останні 29 років поспіль Biofach збирає органічних виробників з усього світу. Перший захід починався з 197 учасників і 2500 відвідувачів в Людвігсхафене в 1990 році. З 1990 року Biofach проходить в Нюрнберзі, де в перший свій рік зібрала 1276 експонентів і понад 21000 відвідувачів.